När jag gjorde glass igår så fick jag äggvitor över, och jag brukar tänka att man borde göra maränger, men det blir oftast inte av. Jag har tänkt länge att det borde gå att göra ostmaränger, så idag när jag googlade så fick jag massor av träffar, så jag var helt klart inte först med den id’en. Jag tänker att ostmaränger borde passa utmärkt till soppa istället för bröd, så det var värt ett test, och de blev jättefina! Och jättegoda! Jag hade lite Philadephiaost och rädisor på en maräng, och det är säkert jättegott till frukost också.
Ostmaränger
4 små äggvitor (115 gram)
150 gram ost, jag hade hälften mozzarella och hälften cheddar
Lite Himalayasalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Vispa äggvitorna fluffigt
Vänd ner osten och salta (om du har en salt ost som parmesan behövs nog inget salt)
Klicka ut små högar på en plåt med bakplåtspapper
Grädda marängerna i c:a 15 minuter
Servera gärna till skaldjurssallad