5:2 och lchf


Sallad

Dag två av mitt projekt att bli smal till midsommar. Idag är min första fastedag, när jag räknar kalorier. Egentligen vill jag ju inte räkna överhuvudtaget, men jag har liksom fastnat i ett dåligt mönster av fusk, och vikten har också fastnat, så för att komma tillbaka till att äta LCHF på ett avslappnat sätt känner jag själv att jag behöver en kickstart, och denna gång har jag valt att köra 5:2. En av mina strategier för fasta är att börja äta så sent som möjligt, så mitt första mål blev kl 13.00.

Mitt första mål idag blev 2 stekta ägg och en kopp kaffe kl 13.00, 174 kcal
Mitt andra mål åt jag kl 18:00.

Skaldjurssallad

1 kokt ägg
2 tsk majonnäs
5 gram chilisås
40 gram kräftstjärtar
40 gram gurka
10 gram tomat
40 gram sallad
5 gram rödlök
20 g fetaost
10 gram champinjoner

Till salladen gjorde jag ostmaränger med parmesanost. Mest luft, men det var gott till salladen, istället för bröd. Jag åt två av sex.
Ostmaränger

Parmesanmaränger

3 äggvitor
15 gram riven parmesanost

Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggvitorna till ett skum, och vänd ned osten i marängsmeten. Klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen 10-15 minuter tills marängerna är gyllenbruna.

Dagens intag slutade på 493 kcal (än så länge).
Ha en trevlig kväll!