Coleslaw
Hej vänner,
Gårdagen bara försvann, jag glömde helt bort att det var veckoavstämning igår! +0,2 kilo blev resultatet för förra veckan, ingen motion att tala om, och dessutom migrän, så inte så konstigt. När man har migrän slutar kroppen nästan att bearbeta maten, dessutom är i alla fall jag så stilla jag kan. Som jag nämnt tidigare har jag övergott till 16:8 istället för 5:2, så vi får se hur det går denna vecka. Jag tänkte dessutom växla upp lite, och äta lite striktare denna vecka, så det blir inte så många recept här i veckan som kommer, men jag ska försöka redovisa det jag äter hela veckan för dem som hänger med. Jag har förberett en skål med coleslaw, en lite striktare variant än den jag brukar göra:

Strikt coleslaw, 4 portioner

250 gram slakad vitkål (eller spetskål)
5 msk majonnäs
5 droppar tabasco
1 klyfta vitlök
Salt och peppar.

12 gram kh för hela satsen, alltså 3 gram/portion.

Om man vill kan man rosta lite kumminfrön att toppa med.

Strimla vitkålen fint. Koka upp vatten med lite salt. Lägg i den strimlade vitkålen, och låt det koka upp. Spola med kallt vatten, och låt rinna av ordentligt. Blanda under tiden resten av ingredienserna i en skål. Blanda ned vitkålen. Supergott till grillat, och kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.

Startvikt fas 2: 85,4 kg
Vikt invägning 3: 84,1 kg.

1,3 kg på tre veckor är lite skralt, planen är ju 2,5 kg per 4-veckors period. På fredag är det halvtid, då var målet -5 kilo, vilket innebär att jag ska gå ned 1,5 kg denna vecka för att nå målet. Jag ska nog gå en promenad nu.

1 Comment

Comments are closed.