Ägg
Gomiddag!
Idag börjar jag med periodisk fasta 16:8 istället för 5:2. Jag fastar alltså i 16 timmar och äter i 8 timmar (inte oavbrutet, jag äter alla mina mål inom 8 timmar). Vanligtvis äter jag stekt ägg till frukost, men jag hade en burk räkor i kylen, så det blev ägghalvor, perfekt kokta till frukost. Mums!

När ska man äta?

De flesta som äter 16:8 hoppar över frukosten, men jag föredrar att äta frukost vid 11, och sedan middag vid 18-tiden. Jag börjar oftast min dag ganska sent, och är hungrig när jag vaknar, däremot är jag inte särskilt hungrig på kvällen. Tiderna spelar egentligen ingen roll, det viktigaste är att det går minst 16 timmar mellan det sista målet på dagen, och det första dagen efter. Fastan ger kroppen tid att reparera skadade celler. Om den behöver mer energi under tiden kan den ta det från fettreserverna. Om du hela tiden har magen full med mat är kroppen alltid upptagen med att ta hand om den. Kroppen får aldrig tid med det löpande underhållet.2 Comments

  1. Jag har förstått det som att vitsen med 16:8 är att det ska vara 16 sammanhängande timmar utan föda men man får kanske samma fördelar så som du gör.
    Mvh Monika

    1. Jag fastar från c:a 18:00-c:a11:00, vilket blir 17 timmar. Jag kallar det målet som jag äter vid 11:00 för frukost, eftersom jag oftast äter ägg och ostrullar och en kopp kaffe.

Comments are closed.