Hej vänner,

Idag är det matlådans dag. Om jag ska ge ett råd för att lyckas äta nyttigt så är det planering! Om du kommer hem hungrig, du kanske blev försenad på jobbet, kommer hem och inte har någon middag planerad, så är det väldigt nära till mackor eller pasta.

Om du istället har en smarrig matlåda i frysen, så är ju chansen att du lyckas så mycket större! Ta en stund på helgen om gör några portioner och stoppa i frysen. Har du matlåda med dig till jobbet kommer du ju antagligen att äta den, eller hur? Jag föredrar matlådor i glas, nuförtiden är de lätta att få tag i på t ex IKEA eller Clas Ohlson. Om du använder plast så ska du aldrig värma lådan i micron, lägg maten på en tallrik först. Plastlådan kan ge ifrån sig giftiga ämnen när den micras.

Jag har lagt upp några förslag på matlådor tidigare de hittar du här:

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Paj
Laxpaj

Kålpudding

KålpuddingBlomkålGratinerad blomkål med champinjoner

Torsk i ugn

Torsk i ugn

Pizza

Pizza

Medelhavsbiffar
Medelhavsbiffar

Lövbiffgryta

Lövbiffsgryta

fläskfilé med dragonsås

Fläskfilé med dragonsås

Köttbullar

Köttbullar i gräddsås3 Comments

  1. Jag är inte ett dugg hungrig, men det vattnas i munnen på mig när jag ser dina fina matbilder. Är själv en varm anhängare av att laga stora satser mat och frysa in. Jobbar hemma, men det är lika skönt för det att kunna ta fram något ur frysen. 🙂

  2. Torsk i ugn ser gott ut! Jag äter inte kött/kyckling så ska leta vidare på din sajt efter lite vegetariska recept 🙂

    1. Hej,
      Jag lagar inte jätteofta vegetariskt, men i mina veckomenyer brukar jag alltid ha vegetariskt på måndagar och fisk eller skaldjur på tisdagar.

Comments are closed.