Halloj,
Hade en riktig skitdag igår, och tröstade mig med en stor portion potatismos till köttbullarna, vilket jag såklart inte förespråkar. Blomkålsmos är gott till och lite lingon och färsksaltad gurka.
Köttbullar
500 gram blandfärs
1 gul lök
1 ägg
0,5-1 dl vispgrädde (+ till såsen)
1 kryddmått ingefära
Salt, peppar
Blanda alla ingredienser och stek på medelhög värme. Jag brukar färsen stå framme en stund innan så den inte är kylskåpskall. Om du sköljer händerna i vatten innan så blir det lättare att rulla köttbullarna.
Här vispgrädde i pannan och låt koka ned tills den blir lite tjockare. Om den skär sig, häll i lite vatten och vispa som en galning. Lägg i några köttbullar i såsen för att ge lite smak. Du kan också ha i lite kalvfond för att få till smaken, och salt och peppar såklart.
[…] tidigare berättat så försöker jag strikta till min mat lite grand denna vecka. Jag älskar ju köttbullar, men idag skippade jag gräddsåsen, och åt sallad och bea till istället. I och med det så […]