Laxpaj

PajHej vänner, idag blev det en väldigt god middag som jag hittade i frysen, laxpaj. Tyvärr var crème fraichen som jag hade tänkt ha till romsåsen dålig, så det fick bli lite improviserad rhode island-dressing istället, majonnäs, turkisk yoghurt och chilisås, det gick bra det med.

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Gör så här:

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning
300 g varmrökt lax i bit
180 g färsk spenat
1gul lök
150 g västerbottenost
3 dl crème fraiche
3 ägg
Salt och peppar
En gnutta riven muskotnöt

Fyllning:
Fräs spenaten i smör och krydda med lite muskotnöt
Dela laxen i bitar ock hacka löken
Fördela spenat, lax och lök i pajformen.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Blanda ner osten. Salta och peppra.

Häll röran över laxen och grädda i ugnen i 30-40 minuter. Servera med en sallad.