Fisk

Hej vänner,

Jag kämpar med min bokföring, men nu är jag snart i mål. Min plan är att sitta tills jag är klar ikväll, och ta ledigt hela dagen imorgon. Fördelen med att vara egen företagare är att man själv bestämmer när man ska jobba, nackdelen att varje ledig stund kostar pengar, som jag tyvärr inte har, men återhämtning är viktigt, så imorgon tänker jag helga vilodagen. Hoppas ni har en skön helg, och tar hand om er själva.

Det fick bli matlåda från frysen till middag här, gott. Jag brukar passa på att köpa färdig sallad i påse när det extrapris, så jag kan få lite blandad sallad, annars går det inte åt.

Torsk i ugn med citron

225 grader, 35 minuter

Ingredienser:
1 torskblock, tinat
600 g fryst broccoli
2,5 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk buljongpulver, lime och chili
1 citron, saft och cest
Salt, citronpeppar
Riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Koka upp broccolin och låt den rinna av
3. Torka av fisken och lägg den i mitten av en ugnsfast form.
4. Krydda med salt och citronpeppar. Riv det översta gula på citronen över fisken och pressa över saften av citronen.
5. Blanda buljongpulver i crème fraiche och bred på fisken.
6. Lägg broccolin runt fisken och häll över vispgrädde.
7. Täck med riven ost.
8. Grädda i ugnen i 35-40 minuter i 225 minuter.