Idag testar jag något nytt igen, det finns så mycket inspiration överallt, och så lite tid. Receptet kommer från matgiken.
Vitkålsmos
4 portioner
700-800 g vitkål
75 g smör
salt och peppar
Gör så här:
1. Koka upp rejält med vatten och salta.
2. Skär bort den träiga stocken på kålen och skär i mindre bitar
3. Koka kålen några minuter till den mjuknar, men inte tappar formen helt. Om den är späd ett par minuter, vinterkål runt tio minuter.
4. Slå av vattnet (spara lite om du vill späda till en lösare konsistens), klicka ned smöret och mixa till ett slätt mos med stavmixer.
5. Smaka av med salt och peppar och ev lite muskotnöt.
Jag serverar med stekt bacon eller korv.
[…] Måndag: Vitkålsmos med bacon Tisdag: Gravad eller kallrökt lax med stuvad spenat. Onsdag: Köttfärssås […]
[…] blev det gratinerad vitkålsmos med prinskorv till […]
[…] jag för vana att alltid laga mat så det räcker till matlådor när jag lagar, så det fick bli vitkålsmos och kycklinggryta från frysen till […]
[…] Servera med vitkålsmos. […]
[…] Måndag: Vitkålsmos med bacon Tisdag: Gravad eller kallrökt lax med stuvad spenat. Onsdag: Köttfärssås […]
[…] svampstuvning Måndag: Medelhavsbiffar med rotsakspytt Tisdag: Blomkålsgratäng med bacon Onsdag: Vitkålsmos med ugnsbakad […]
[…] Vitkålsmos och färska champinjoner (eller annan svamp) till servering […]
[…] Jag äter gärna vitkålsmostill. […]