Vaniljglass

Hej vänner,
Hemgjord glass är lite jobb, men fantastiskt gott, godare än köpt tycker jag. Det enda tråkiga är att det slut så fort 🙂 Om ni ska göra mer glass än ni äter upp direkt så tillsätt 1 msk sprit av något slag. Det gör att glassen inte blir lika stenhård när den stått i frysen. Jag brukar oftast använda cointreau, men ta vad du har hemma. Likör funkar ju bra, men det blir lite mer kolhydrater, så om du vill hålla nere dem så ta någon ren sprit.

Vaniljglass

Ingredienser
4 äggulor
4 dl vispgrädde
4 msk sötning, t ex sötströ
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt
Vispa äggulor och sötning fluffigt
Vispa ned grädden i äggsmeten och tillsätt vaniljpulver.
Kör i glassmaskin tills det är klart, jag körde smeten i c:a 50 minuter i min maskin. Om du inte har någon glassmaskin, lägg smeten i en plastbunke i frysen i minst fyra timmar, rör om varje timme.



4 Comments

Comments are closed.