Detta är en annan variant på blomkålsmos, den jag gör oftast. Den här varianten ligger lite högre i kolhydrater än den med smör, men den här är lite godare.

Ingredienser
1 blomkålshuvud
2-3 dl vispgrädde
1/2 dl riven parmesan
Sal och svartpeppar

Gör så här:
1. Bryt blomkålen i bitar och lägg i en kastrull
2. Häll på grädde så det täcker knappt hälften av blomkålen
3. Salta lite, men tänk på att parmesanosten är salt.
4. Koka blomkålen i grädden till den är mjuk, 10-15 minuter. Rör om då och då så all blomkål blir kokt.
5. Mosa blomkålen med elvisp.
6. Blanda i osten, smaka av med salt och peppar.

Idag åt jag stekt bacon till, mums!

 

Vill du få förslag på middagar i din inkorg varje vecka, alldeles gratis? Prenumerera på mitt veckobrev!

 

[mc4wp_form id=”4851″]



1 Comment

Comments are closed.