Squashsoppa

SquashsoppaHej vänner,
Soppa passar ju lite extra bra så här på hösten, eller hur? Det är riktigt underskattad mat, det är gott, det går fort, och man kan ha i det man tycker är gott, eller det som är billigt. Just nu är det billigt med squash, så det fick det bli idag. Tyvärr körde jag sönder stavmixern, så det blir ingen mer mixad soppa på ett tag.

Squashsoppa

2 – 3 portioner

700 g zucchini/squash
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 tsk sambal oelek
5 dl grönsaksbuljong
olivolja
salt och peppar
parmesanost att riva över

Tärna zucchini och hacka lök och vitlök, och fräs i olivolja i en gryta. Tillsätt sambal oelek. Häll på buljongen och låt allt koka tills zucchinin är mjuk, 10-15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med lite riven parmesanost.