Ingredienser till granola

Hej vänner,
Jag har förätit mig på ägg igen. Det är ju min standardfrukost, så lite kris är det här. Jag vill heller inte tvinga i mig ägg, utan avstår tills jag blir sugen på det igen. De senaste dagarna har det blivit Finn crisp till frukost, och det är ju inte alls bra, så nu gör jag en granola som jag kan äta istället, jag hoppas den blir god. Ingredienserna har jag tagit det jag hade hemma, jag håller fortfarande på med min skåpsrensning, jag återkommer med en recension av smaken imorgon när jag ätit min frukost.

Granola med ingefära, kardemumma och kanel

1 äggvita
75 g sötmandel
75 g solrosfrön
80 g hasselnötter
25 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
75 g kokosflingor
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk torkad ingefära

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitan fluffig. Blanda ner de torra ingredienserna i ägget.
Fördela smöret i tills smeten är jämnt fördelad, den ska bli ganska tjock. Smula degen över en plåt och grädda i ugnen cirka 20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut. Förvara i kylskåp.