Hej vänner,
Igår blev ugnsrostade grönsaker till middag, en riktig söndagsmiddag, och ljuvligt väder var det också.

Jag hittade pepparstek i frysen, men jag ska vara ärlig, den var ganska seg, men grönsakerna var goda. Jag hade ganska mycket grönsaker i kylen, så jag sparar resterna till buljong. Den blev så himla god sist, så det är klart värt besväret att göra egen, och efter att ha läst innehållsförteckningen är det svårt att gå tillbaka till köpt.

Ugnsrostade grönsaker

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsaker i en ugnsform och häll på olivolja, salt och peppar. Jag tog
Broccoli
Blomkål
Rödlök
Vitlök (jag la i hela klyftor för att ge smak)
Champinjoner
Palsternacka
Zucchini

Jag lät allt utom zucchinin gå 10 minuter först, sedan lade ja på den, eftersom den är mjukare och släpper mer vätska än de andra grönsakerna. Rosta sedan grönsaker tills de är mjuka, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar, c:a 10 – 15 minuter till, alltså totalt 20 – 25 minuter.

Jag åt färdigköpt bea till. Resten av pepparsteken får bli grytbitar, jag hoppas köttet blir mörare om det får koka en stund.

P.S. det blev jättegott i grytan