Semmelwrap lchf

Semmelwrap lchf
Hej matvänner,
Igår testade jag Semmelwrap för första gången, självklart lchf. Jag använde mig av receptet från Baka sockerfritt. Nästa gång ska jag dock ha mer kardemumma i smeten, men mandelmassan var jättegod! Wrapen var väldigt mäktig, jag orkade bara halva.

1 Semmelwrap

Wrap:
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde
½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sötströ
1 droppar bittermandelarom

Vispad grädde

smör att steka i

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap.