Kyckling med ädelostsås
Hej matvänner,
Resterna från gårdagens kyckling fick sällskap av lite kylskåpsrester idag, kan absolut rekommenderas. Jag serverade med smörstekt blomkålsris, idag hade jag en påse färdigriven i kylen som jag köpt på extrapris, annars går det bra att riva själv. Stek bara riset några minuter i smör och salta och peppra.

Kyckling med ädelostsås

– 4 portioner
3 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
ev 1 dl grädde
150 gram ädelost (jag hade Kvibille gräddädel)
Salt och svartpeppar

Färsk spenat och hackade valnötter

Stek kycklingfiléerna. Jag hade rester kvar av gårdagens grillade kyckling som jag använde. Smält ost och creme fraiche i en kastrull och låt koka ihop. Smaka av såsen, och om du vill ha en mildare sås så häll i grädde. Salta och peppra. Servera med kyckling, spenat och valnötter. Jag rostade valnötterna i en torr panna och hackade dem sedan.