Formfranska

Idag bakar jag formfranska. Receptet kommer från 56kilo.se– Jag har ju tidigare bakat frukostfrallor som blev helt ok, detta är samma recept fast som formfranska. Enligt receptet ska frallorna bli lite luftigare än formfranskan. Det blev de också.

Ingredienser:
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 g smör
5 dl fet yoghurt (jag använde turkisk)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna, Vispa äggen pösiga (tur jag har en hushållsassistent). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper. Ett tips: om du knycklar ihop bakplåtspappret till en liten boll och sköljer snabbt i kallt vatten blir det mycket lättare att hantera. Klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med en sticka om den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

6 Comments

  1. […] i grädden. Dagens lunch blev en köttbullemacka med majonnäs, riktigt smaskigt! Jag stekte formfranska och köttbullar i stekpannan. Detta inlägg postades i Allmänt den oktober 31, 2014 av […]

  2. […] än på Åses bilder, men riktigt gott. Jag provade och rosta, och det gick mycket bättre än formfranskan tyckte jag. Jämfört med den är detta brödet luftigare och […]

Comments are closed.