Fredag, tacos, yes!
Idag gjorde jag en tacopaj, jag tycker det är ett jättebra sätt att slippa problemet med vilket bröd man ska ha, det kommer ju redan klart i pajdegen. Tillbehören gör man ju som vanligt hur man vill med, jag tog gurka, tomat, sallad, rödlök, riven ost och guacamole.
Börja med pajskalet
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.
Fyllning
500 gram blandfärs
1,5 dl tacosås
1 msk tacokrydda (eller efter smak)
1 dl vatten
2 dl ost
1 klyfta vitlök
Medan botten står i ugnen, börja med fyllningen.
Bryn köttfärsen i lite olja.
Blanda ned tacokrydda och vatten, och låt puttra ihop, 5 – 10 minuter.
Tag ut pajen ur ugnen och höj värmen till 225 grader.
När färsen är klar, blanda ned tacosås och lägg fyllningen i pajformen. Toppa med ost, och gratinera i ugnen tills osten fått färg, c:a 20 minuter.
[…] Receptet på tacopajen hittar du här. […]