Hej vänner,
Jag älskar guacamole, och äter lätt upp denna själv, så om ni är flera rekommenderar jag att minst dubbel sats. Normalt sett är jag inte förtjust i koriander, men en gnutta färsk, finhackad koriander lyfter faktiskt guacamolen till ytterligare höjder, men oftast har jag inte det hemma, så då hoppar jag över det.
Guacamole
1 avokado
2 msk gräddfil (eller cremé fraiche)
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal oelek
1 klyfta lime eller citron
Svartpeppar och salt
Mosa avokadon och tillsätt resten av ingredienserna.
[…] vecka: Torsdag: Tacos Fredag : Grillad kyckling med zucchinisallad (blanda i skuren zucchini i guacamole) Lördag: Ost- och skinkpaj Söndag: Pannkakor med svampstuvning Måndag: Medelhavsbiffar med […]
[…] Fredag, tacos, yes! Idag gjorde jag en tacopaj, jag tycker det är ett jättebra sätt att slippa problemet med vilket bröd man ska ha, det kommer ju redan klart i pajdegen. Tillbehören gör man ju som vanligt hur man vill med, jag tog gurka, tomat, sallad, rödlök, riven ost och guacamole. […]
[…] och inte faller i bitar som en del fröknäcke. Det gick också alldeles utmärkt att dippa i guacamole, vilket blev min […]
[…] Guacamole Nachos […]