Ris och korv
Hej vänner,
Jag har ju tidigare skrivit om svart ris, som i en del forum är godkända kolhydrater, eftersom de inte höjer blodsockret, och jag hade kvar i skåpet sedan tidigare. Idag upplevde jag inte att mitt blodsocker gick upp efter att jag ätit det, så det kanske ligger något i det trots allt. Juryn är fortfarande ute. Jag kan tänka mig att det är okej om man är viktstabil, men man kanske ska vara lite restriktiv vid viktnedgång, det är ju trots allt ris.
Korv stroganoff hittade jag i frysen, så den har jag lagt ut receptet på tidigare, men här är det igen om någon vill göra den:

Korv stroganoff:

Ingredienser
600 g falukorv
2 små gula lökar
2 msk tomatpuré
1 burk finkrossade tomater (eller passerade), 400 gram
1 burk créme fraiche, 2 dl
2 tsk sambal oelek
1 klyfta vitlök
Salt och peppar

Gör så här:
1. Skär korven i avlånga bitar
2. Hacka löken fint
3. Stek korven och löken i omgångar så det inte blir för mycket i pannan.
4. Lägg den stekta korven och löken i stekpannan och tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och sambal oelek.
5. Häll i tomaterna och créme fraiche. Om det blir för tjockt, späd med grädde.
6. Smaka av med salt och peppar, och låt puttra några minuter.

Idag blev det lite stekta kantareller till.