Kesobröd

Kesobröd

Hej vänner,

Jag har länge tänkt prova Åse, ”56kilo”s kesobröd, eftersom det är så populärt, och hon själv uppger det som sin favorit. Jag började med grundreceptet, för att eventuellt lägga till nötter eller frön vartefter.

Ingredienser: 1 bröd

3 ägg
1/2 liten burk keso (125g)
3 msk kokosmjöl (Jag använder Aman Prana)
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk smält deodoriserat kokosolja (eller annan neutral olja)
1 nypa salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (inte varmluft)
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Mixa ägg och keso med stavmixer
4. Blanda äggmixen och oljan med de torra ingredienserna och låt svälla ett par minuter till du får en fast deg.
5. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma till en stor bulle med blöta händer. Jag strödde vallmofrön över, men andra frön går också bra.
6. Grädda i mitten av ugnen i c:a 10-15 minuter
7. Skär i 4 bitar.

Mitt bröd blev plattare än på Åses bilder, men riktigt gott. Jag provade och rosta, och det gick mycket bättre än formfranskan tyckte jag. Jämfört med den är detta brödet luftigare och ”brödigare”.

Näringsvärde enligt 56kilo:
195 kcal, 12,1 g protein, 3,1 g kolhydrater, 13,6 g fett per portion.

 

 

En reaktion på “Kesobröd

  1. Pingback: Ät & Njut av Åse Falkman Fredriksson  | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.