På senare år har vi börjat ha coleslaw på julbordet, det passar verkligen jättebra! Det här receptet brukar jag använda:

0,75 spetskålshuvud eller vitkål
1 morot
1,5 tsk kumminfrö
2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
tabasco, 4 droppar
flingsalt och svartpeppar

Strimla kålen fint. Doppa den snabbt i saltat, kokande vatten. Lägg den i iskallt vatten. När den svalnat, låt den rinna av. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och låt dem svalna.

Blanda alla ingredienser i en skål. Gör gärna coleslawn någon dag innan den ska ätas så kommer smakerna fram.

 


5 Comments

  1. Först ska jag berömma din sida med otroligt goda recept och lätt att gå efter dem. Jag gjorde igår denna goda salladen, coleslaw. Jag har nog aldrig ätit en så god coleslaw. Ett stort tack för det goda receptet.

    1. Tack så jättemycket! Jag tycker också den är jättegod.

  2. […] 500 g blandfärs 1 riven gul lök 1/2 finhackad gul lök 1 ägg 0,75 dl vispgrädde 1 krm ingefära salt och peppar (jag tar både vit- och svartpeppar) Tips: Om du köper vakuumförpackat kött så tycker jag att det luktar lite surt när man öppnar, så öppna paketet en halvtimme innan du ska använda köttet och låt gaserna vädra ur. Det  gör inget om köttet inte är iskallt från kylen heller när du ska steka det. Rulla köttbullarna och stek i en stekpanna. Jag brukar bryna dem först på ganska hög värme (7:an på min spis) och sedan flytta över dem och eftersteka i en annan panna på låg värme så går det lite fortare. Servera med coleslaw. […]

Comments are closed.