Coleslaw

Coleslaw

På senare år har vi börjat ha coleslaw på julbordet, det passar verkligen jättebra! Det här receptet brukar jag använda:

0,75 spetskålshuvud eller vitkål
1 morot
1,5 tsk kumminfrö
2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
tabasco, 4 droppar
flingsalt och svartpeppar

Strimla kålen fint. Doppa den snabbt i saltat, kokande vatten. Lägg den i iskallt vatten. När den svalnat, låt den rinna av. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och låt dem svalna.

Blanda alla ingredienser i en skål. Gör gärna coleslawn någon dag innan den ska ätas så kommer smakerna fram.

 

5 reaktion på “Coleslaw

  1. Pingback: Marias lchf-bröd med pofiber | Lottamat

  2. Pingback: Revbensspjäll | Lottamat

  3. Pingback: Köttbullar LCHF | Lottamat

  4. Gitte Brammås

    Först ska jag berömma din sida med otroligt goda recept och lätt att gå efter dem. Jag gjorde igår denna goda salladen, coleslaw. Jag har nog aldrig ätit en så god coleslaw. Ett stort tack för det goda receptet.

Kommentarer inaktiverade.