Broccolipaj

Hej alla rara,

Idag kör vi lite vegetariskt, broccolipaj med ädelost.

Pajdeg

3 dl Mandelmjöl
1/2 dl Sesamfrö
1 msk Fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrö i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning
250 g fryst broccoli
0,5 purjolök
140 gram ädelost
4 dl ost
3 dl crème fraiche
3 ägg

Koka upp broccolin i lättsaltat vatten, häll av.
Skär purjon i bitar och tärna ädelosten. Täck botten med ost, och
fördela ädelost, broccoli och purjo i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche och resten av osten, salta och peppra. Häll över pajen och grädda i 35-45 minuter i 200 grader.



1 Comment

Comments are closed.