Panerad rödspätta med remouladsås

Rödspätta
Hej vänner,
Idag blev det fisk som omväxling, jag är lite dålig på att äta och laga fisk, men detta blev riktigt lyckat. Jag använde sesammjöl, det har ungefär samma konsistens som vetemjöl, och riven parmesan. Jag åt två bitar fisk, men bara en lyckades komma med på bild.

Remouladsås 2 portioner
1 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche
1/2 dl finhackade cornichon
1 krm curry
1 krm torkad persilja
1 krm vitlökspulver
2 tsk pressad citron
Salt och peppar
Blanda allt och ställ kallt, gärna en stund innan.

Panering
1 ägg
2 msk sesammjöl
2 msk riven parmesan
Salt och peppar

Smör och olja till stekning.

Blanda allt utom ägg i en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik. Värm en stekpanna på högsta värme och lägg i smör och olja. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den sedan i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek i generöst med fett. Spättafiléerna var väldigt tunna, så det gick jättefort, max en minut på varje sida.

 

En reaktion på “Panerad rödspätta med remouladsås

  1. Pingback: Veckomeny 1703 | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.