
När jag för länge sedan testade blomkålsris för första gången tyckte jag det var hemskt. Då kokade jag riset i 2 minuter. Sedan såg jag Jamie Oliver göra riset i micron och testade det istället och nu älskar jag det.
Blomkålsris
Gör så här:
1. Kör ett blomkålshuvud i matberedare och lägg i en glasskål. Tänk på att dela blomkålen i ganska små bitar, annars snurrar de bara runt.
2. Täck med plastfolie
3. Kör i micro i 7 minuter.
Använd som vanligt ris.
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!
[mc4wp_form id=”4851″]
[…] men spara den inte för länge i frysen, falukorven härsknar ganska snabbt. Jag serverar min med blomkålsris eller rotsakspytt, som dock innehåller lite mer […]
[…] ugnsfast fat och häll röran över. Strö på riven ost och gratinera i 250 grader i 10–15 min. Blomkålsris eller en sallad är gott […]
[…] form och häll röran över. 6. Strö på riven ost och gratinera i 250 grader i 10–15 min. Blomkålsris eller en sallad är gott […]
[…] Jag åt min stroganoff med blomkålsris. […]
[…] vänner, Rensningen fortsätter, dagens rester blev blomkålsris och indisk kyckling. Blomkålsris är verkligen toppen till den här typen av rätter, eftersom den […]