Zucchinichips

Zucchinichips
Hej vänner,

Jag har faktiskt sällan ett sug efter snacks, jag brukar ta några nötter ibland om jag blir sugen, men jösses vad gott detta var. Jag tog en liten zucchini, det är lite svårt att se proportionerna på bilden, men det blev inte så mycket kvar. Dessa passar ju även som tillbehör, speciellt om man får dem lite krispiga. Jag upplever ofta att LCHF-mat blir lite mjuk, jag saknar lite knapriga konsistenser.

ZucchiniChips

Ingredienser
Zucchini, skalad
Olivolja (eller annat fett)
Salt
lökpulver ( kan uteslutas )

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Skiva zucchinin i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel
3. Lägg skivorna I skål och häll på salt och olja.
4. Bred ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lökpulver eller annan krydda efter smak.
5. Grädda i ugn tills de fått färg,  c:a 1 timme. Vänd efter halva tiden. Stäng sedan av värmen och låt chipsen eftertorka tills de är helt krispiga.