Halloj,
Imorgon är det vego-måndag, och jag tänkte testa vegobiffar. Först ut är Åse 56kilo Falkman Fredrikssons Sötpotatis /zucchiniplättar.
Jag bytte chiliflakes mot Sambal Oelek, annars har jag följt Åses recept.
Vegetariska biffar
1 Zucchini
1 stor sötpotatis
1 ägg
0,5 msk fiberhusk
1dl riven parmesan
1 tsk Sambal oelek
Salt och peppar
Smält smör till pensling.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag med lite salt.
3. Låt vätskan dra ut en stund och krama lätt.
4. Blanda alla ingredienser (utom smöret) och forma till biffar, jag gjorde 8 st.
5. Lägg biffarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör.
6. Grädda i ugnen tills biffarna fått fin färg, c:a 15 minuter.
Jag serverade med lite stuvad spenat.
[…] Vegobiffar med några blad spenat och en klick créme fraiche fetaost och soltorkad tomat. Idag köpte jag färdig, men det går naturligtvis lika bra att blanda sin egen. […]
[…] jag räknar den som ny. Förra veckans vana fortsätter såklart även denna vecka. Lunch blev vegobiffar från igår. Ha […]