Kalvfärsbiffar

Viktminskning med lchf

Idag testade jag kalvfärsbiffar i medelhavssås från Åse Falkman Fredriksons ”Viktminskning med LCHF”. Jag var lite skeptisk när jag började steka biffarna, men det blev kanongott. Mycket godare än det ser ut på min hemska bild. Jag tog i någon deciliter grädde extra för att få lite mer sås, och till mig blev det fyra matlådor att stoppa i frysen. Var lite försiktiga med salt, både vinet, fetaosten och tomaterna är salta redan. Jag tänkte testa att steka tärnad squash och lägga i lådan i frysen, vi får se hur det funkar när jag tinar den till lunch.

(Det gick jättebra att frysa)

Kalvfärsbiffar 4 portioner

ingredienser

500 g kalvfärs
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond

Sås:

100 g färskost
1 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
2 msk strimlad färsk basilika
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 köttbuljongtärning
2 finhackade charlottenlökar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör. Ta upp biffarna occh lägg dem på ett fal.. Stek den finhackade charlottenlöken, häll i grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt den koka upp. Lägg tillbaka biffarna igen och låt allt sjuda i c:a 1 minut under lock.