Vego-söndag. Västerbottenpaj med stuvade kantareller.
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.
Fyllning:
4 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
200 g riven västerbottenost
1 gul lök
Salt, peppar och lite muskotnöt (kan uteslutas)
Gör pajdegen. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i c:a 8 minuter. Stek löken och lägg den i botten av pajskalet.
Vispa ihop äggulor, grädde och mjölk. Krydda efter smak.
Lägg i osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i 200 grader c:a 35 minuter tills pajen fått färg.
[…] Morgondagens matlåda blir Västerbottenpaj med bacon. Recept på västerbottenpaj hittar du i mitt tidigare inlägg. […]
[…] Västerbottenpaj Bacon- och broccolipaj Laxpaj […]