Tryffelkaka

Tryffelkaka

Igår blev jag avtackad från jobbet. Jag bjöd på tryffelkaka från 56kilo.se, väldigt mäktig, men såå god!

Ingredienser:
200 g choklad (70%)
200 g smör
sötning motsvarande 1 dl socker (jag använder sötströ)
1 tsk vaniljpulver
4 ägg.

Gör så här:
Smält smör och choklad på låg värme. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver riktigt fluffigt.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda ordentligt. Fäst ett bakplåtspapper runt en 22 cm springformsbotten och fäst kanten på formen runt botten. Häll i smeten och grädda i 200 grader i c:a 10 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering. Servera med massor av vispad grädde.

4 reaktion på “Tryffelkaka

  1. Pingback: Bokcirkel | Lottamat

  2. Pingback: Skön söndag | Lottamat

  3. Wiweka Howell

    Tack för att du lade upp receptet! Den var ju så GOD! Har hittar en hel del andra intressanta recept här också…

Kommentarer inaktiverade.