Granola
Frukost är alltid ett dilemma för mig, och jag tror inte att jag är ensam med att kämpa med att komma på en god Lchf-frukost. En favorit dock är Fjällfil med hemmagjord Granola, och eftersom skåpet där jag har fröer och nötter håller på att svämma över passar jag på att göra en plåt.  Idag råkade jag ha agavesirap hemma, det går bra att utesluta eller ta honung istället. Om du äter lchf så hoppa över sötning och havregryn, jag är inte så noga. Jag äter som jag vill.
Dagens ingredienser:

Fröblandning:
Havregryn 4,5 dl
Sesamfrön 1 dl
solroskärnor 1,5 dl
linfrö 0,25 dl
riven kokos 1 dl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
Nötblandning:
cashewnötter 2 dl
mandel 1,5 dl
valnötter 1,5 dl
hasselnötter 3 dl
vatten, 1 dl
olja, 3 msk
agavesirap, 2 msk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Rosta nötterna i c:a 5 minuter. Om man har lust kan man rosta hasselnötterna för sig och gnugga av skalet.
Blanda alla ingredienser till fröblandningen i en bunke.
Om man vill kan man blanda i nötterna direkt utan att rosta dem först, men de får lite extra smak om man rostar dem för sig.
Blanda vatten, olja och sirap/honung och blanda i fröblandningen.’
Häll ut blandningen i en långpanna och rosta i ugnen 20 – 30 minuter tills den fått färg.
Hacka de rostade nötterna grovt och blanda i.

1 Comment

Comments are closed.