Mugcake

MugcakeEtt stort steg närmare, momsredovisningen och periodisk sammanställning inlämnad! Bara bokslut och deklaration kvar. Jag firar med att prova mig på att baka mugcake, min första. Jag vet inte, ser ut som stubbe :). Dessutom glömde jag sötströ. Jag försökte kompensera lite genom att pudra sukrin mellis över, men jag rekommenderar att ha sötningen i, inte uppepå. En större kopp också, så är nog detta ett jättebra recept.

Receptet hittade jag på bakasockerfritt.se.

Mejerifri chokladmugcake, med smak av hasselnöt!

Ingredienser

1 ägg
1 ½ msk olja
½ dl mandelmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
3/4 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 1/2-2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Gör så här:

1.Blanda alla ingredienser med varandra.

2.Häll smeten i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 1 minut i (i originalreceptet stod det 1,5 minut).

3.Låt svalna och vänd koppen upp och ner för att få ut kakan. Servera gärna med grädde!