Köttfärs- och vitkålsgratäng

Köttfärslåda

Hej mina vänner,
Idag är ingen bra dag, migrän och bokföring på samma dag. Som tur är finns det matlådor i frysen att till, jag rekommenderar verkligen att ni ser till att ha några matlådor i frysen, perfekt att ta till när man inte vill eller orkar tänka ut någon middagsmat. Den här lådan är en variant på kålpudding, men faktiskt ännu godare.

Köttfärslåda

Ingredienser
1/3 vitkålshuvud
400 g blandfärs
2 små klyftor vitlök
1 stor gul lök
2 tsk buljongpulver
1 dl créme fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Riven ost till gratinering.

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader
Skär vitkålen i småbitar
Stek köttfärs och vitkål i omgångar.
Salta och peppra, tillsätt sambal oelek och vitlök.
Blanda i en ugnsfast form, blanda ned vispgrädde och créme fraiche, lägg på ost och gratinera i c:a 20 minuter tills osten fått färg.