Marsipanbröd

Hej vänner,

Jag tycker marsipanbröd är jättegott, och har köpt från Nellie´s ett par gånger, men ärligt talat, det är ju inte riktigt samma sak. Så varför inte göra egna, så har man total koll på innehållet.

Marsipanbröd

10 – 12 stycken
4 dl mandelmjöl
1 dl sötströ
2 msk vispgrädde

150 gram smält choklad

Mixa mandelmjöl och sötströ i matberedare. Häll vispgrädden i medan matberedaren går. Jag hällde sedan över smeten i en vanlig bunke, eftersom det var lättare att hantera. Forma smeten till 10-12 st marsipanbröd och lägg på en tallrik. Lägg ett smörgåspapper på en plåt.

Smält sedan chokladen. Jag föredrar att använda vattenbad, för jag tycker jag har mer koll på vad som händer, men micro går också bra. Chokladen får inte bli för varm, då blir den grå när den svalnar. Lägg marsipanbrödet på en gaffel och doppa den i chokladen, och lägg sedan på smörpappret för att stelna.
Förvara i kylen.

Glad Påsk!