Jag testar ett nytt recept på LCHF-knäcke, detta kommer från Marja på LCHF-familjen, men jag dubblade solrosfröna och skippade pumpafröna. De är snygga, men inte särskild goda tycker jag (pumpafröna alltså)
Fröknäcke
1 ¼ dl hett vatten
1 msk olja
2 msk äggvita
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 ½ krm salt
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner äggvita och olja.
Rör till sist ner det heta vattnet.
Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre).
Värm ugnen till 175 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda knäcket i 40 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det.
Öppna luckan och låt värmen falla till 100 grader. Grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt).
[…] Fröknäcke […]