Kärleksmums

Kärleksmums

Jag testar lite olika recept på kärleksmums, dessa blev väldigt bra konsistens på kakan, men det behövdes mer sötning, så om ni gör den, söta lite mer.

Chokladbotten
3ägg
1dl sötströ
3 droppar stevia vanilj
1.5 dl mandelmjöl
2msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
4msk kakao
1dl grädde
75g smält smör

Glasyr
100g mörk choklad minst 70%
1dl vispgrädde

Topping
1dl Kokosflingor

Sätt på ugnen på 175grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 20*30cm. Vispa ihop ägg och sötning fluffigt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, kakao, vanilj och sikta ned i äggen. Vispa sedan ner grädde och smält smör. Häll ner smeten i formen och grädda i 10-15 minuter varmluft, l. Under tiden kan du göra glasyren. Värm upp 1dl grädde i katrull och lägg i chokladen och låt smälta. När chokladen är helt smält så ställer du undan glasyren och väntar på kakan. När kakan är klar häller du över glasyren, strör över kokosflingorma och låt svalna.

Receptet kommer från början från ettlivibalans.blogspot.se