Fröknäcke – mix

Fröknäcke-mixHej vänner,
Jag tycker att genvägar i köket för det mesta är av godo, och det här var en av dem. Fröknäcke utan gluten är inte helt lätt att få tag på i affären, och det är inte alltid man vill ställa sig och baka, och då tycker jag detta var ett bra alternativ. Jag har flera gånger köpt bakmixer till olika lchf-bröd och bakverk, och ofta är det enda man slipper att blanda torrvarorna. Inte vad jag kallar mix. T ex ett bröd som jag köpte skulle man först separera äggen, sedan vispa vitor och gulor var för sig, och sedan blanda. Om jag vill göra allt det jobbet kan jag ju lika gärna göra hela jobbet, till ett lägre pris. Ett tips är att läsa på förpackningen innan man köper mixen hur man bakar den.

Dock så inte i detta fallet. Det enda man behövde tillsätta var olja och kokande vatten + flingsalt på toppen. Jag har läst att en del har svårt att få loss fröknäcket från plåten, så jag smorde den med olja istället för bakplåtspapper, och det funkade bra. Smaken var också helt ok, det smakar som fröknäcke brukar smaka. Nästa gång ska jag prova att mixa fröerna först, och se om det funkar.