Kantarellstuvning

Det här inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore

Hej vänner,

Våfflor är ju så himla gott, och man behöver ju inte ha sött på. Igår gjorde jag ett annat recept på våfflor än jag brukar, och dessa blev jättegoda i smaken men inte alls frasiga. Jag tycker att mandelmjöl ibland ger en bismak som inte är så god. Till det åt jag kantarellstuvning som jag gjorde på burk-kantareller. Såklart inte lika gott som färska, men det är ju inte riktigt säsong ännu, så konserverade får duga.

Våfflor

– 3 stycken

2 ägg
1 dl grädde
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke och låt svälla 5 minuter. Grädda i ett våffeljärn

Kantarellstuvning

1 liten burk kantareller 184 g varav kantareller 110 g
1 liten charlottenlök
2-3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
ev 1 tesked kantarellfond

Lägg kantarellerna i en stekpanna på medelvärme och låt en del av vattnet ånga bort. Om du har för varm panna kommer de att hoppa ur stekpannan.

Lägg i en klick smör och charlottenlöken, bryn en liten stund.

Häll på grädde, lite i taget och låt koka in.

Häll i kantarellfond och smaka av med salt och peppar. Tänk på att det är salt i fonden, så häll i den först och smaka innan du saltar.

Fyll på med grädde tills det blir en lagom stuvning.



1 Comment

Comments are closed.