Trillingnöt

När jag först läste att Marabou har tagit bort trillingnöten, den godaste godisen i Paradis-asken trodde jag att det var ett PR-trick. När julen närmaste skulle de böja sig för protesterna och ta tillbaka den, men icke! Häromdagen såg jag den nya Paradis-asken i affären, utan trillingnöt!!! Julen var i fara, så jag var tvungen att göra egna. Jag gjorde dock med mörk choklad.

Trillingnöt

1 påse hasselnötter, 150 gram
1 chokladkaka, 100 gram

Gör så här:
1. Rosta hasselnötter i ugnen, 175 grader tills du ser att skalet släpper från nöten, c:a 5 minuter. Gnugga av skalet från nötterna.

2. Smält choklad i ett vattenbad eller i micron. Jag tog vad jag hade hemma, 120 gram.

3. Lägg i nötterna i chokladen, chokladen ska räcka till att täcka nötterna en gång till så vräk inte på för mycket nötter.

4. Plocka upp nötterna tre och tre med en sked och lägg på ett bakplåtspapper. Se till att de ligger tätt så de håller ihop. Låt svalna.

5. Täck varje trillingnöt med ytterligare ett lager choklad, låt svalna och spara till jul 🙂

På bilden ringlade jag lite sockerfri mjölkchoklad över som dekoration