Alla bakar zucchinibröd nuförtiden, och jag vill ju inte vara sämre. Mitt första försök, jag tycker de blev väldigt fina:
Ingredienser:
6 ägg
4 dl finriven zucchini (c:a en stor)
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1/2 dl fibrex (stod pofiber i receptet från 56kilo, men jag hade ingen hemma)
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl chiafrön
3 msk sesamfrön
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3/4 tsk havssalt
1 dl riven cheddarost (56kilo har västerbottenost, är nog godare)
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig
2. Vispa äggen luftiga.
3. Riv zucchinin fint och krama ur överflödig vätska- Blanda ned den i äggsmeten
4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem och den rivna osten.
5. Låt svälla 5-10 min
6. Forma 6 baguetter och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper
7. Grädda i ugnen c:a 25 min eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (Känn med en sticka)
Goda, men lite smaklösa när jag smakade direkt ur ugnen. Jag valde att inte ha i brödkryddor, för jag tycker inte det är så gott, men gillar man det ska man absolut ha i det. I Åses recept var det 1 msk brödkryddor och 1 riven vitlöksklyfta, men jag vill ha mina till frukost, så jag hoppade över kryddorna.