Hej vänner,

Korv kan vara riktigt bra mat, det gäller bara att läsa innehållsförteckningen, och gärna köpa en med riktigt hög kötthalt. Jag hittade denna på ICA Maxi, 99% kött, det kan man inte klaga på!

Till korven gjorde jag ett kålmos på rester som jag hade i kylen.

Jag delade ned vitkål. blomkål och palsternacka, och kokade i lättsaltat vatten. Jag vet inte exakt hur mycket kål jag tog, men ungefär 750 gram. Vill man ha färre kolhydrater så hoppa över palsternackan.

Tyvärr blev det lite löst, nästa gång ska jag låta det ånga av ordentligt innan jag mixar. När kålen har kokat mjuk hällde jag av den och mixade i en matberedare.  Jag vet att det står i många recept att man kan använda stavmixer, men när jag har provat har jag haft mos över hela köket.

Tillsätt 75 gram smör, salt och svartpeppar och mixa till ett mos. Jag hade även riven parmesanost i, tänk på att osten är salt, så salta i så fall efter att du har tagit i osten.