Parmesanlax med basilikasås

Lax med BasilikasåsHej vänner,

Det blev lax idag igen, jag hade tinat hela paketet. Solen tittar fram efter regnet, jag hoppas den hinner torka upp en del av leran tills imorgon. Väderprognoserna skiftar hela tiden, men just nu ser det ut som att det blir upphåll imorgon och på lördag, och regn på fredag eftermiddag/kväll, vi får se. Det svåraste är nästan vad man ska ha på fötterna, gummistövlar är inte så bekvämt när det är varmt. Tillbaka till laxen:

Parmesanlax

400 – 500 gram tinad lax (4 bitar)
50 gram riven parmesanost
Salt och peppar

Basilikasås

0,5 kruka basilika
2 dl crème fraiche
0,5 klyfta vitlök
1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader
Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Salta och peppra fisken.
Riv osten och strö över.
Ugnstek mitt i ugnen 10 – 15 minuter.

Plocka av bladen på basilikan. Mixa alla ingredienser till basilikasåsen tills den blir grön och slät.