Chokladpannacotta

Hej vänner,

Jag stressar alltid upp mig när jag ska ha främmande, och jag hinner aldrig så mycket som jag tror. Mina stackars gäster får alltid vänta på maten, så det är ju perfekt med en efterrätt som man kan förbereda dagen innan, eller på morgonen. Pannacotta är ju dessutom så enkelt att göra, och går att variera i oändlighet. Jag fick också äntligen användning för mina fina mon Amie-koppar. De är jättefina, men jag använder dem allt för sällan, de är så små. Jag tycker annars att det är väldigt synd att det finaste porslinet och glasen ska stå undangömda i skåpen, fram med dem!

Det här är en jätteenkel variant på pannacotta med mörk choklad, men du kan smaksätta med det du tycker om. Den blev väldigt mäktig, jag toppade med kakaonibs för lite crunch, men färska hallon hade varit ännu godare. Täck gärna med lite plastfolie när du ställer in pannacottan i kylen för att slippa skinn på.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Chokladpannacotta

6 portioner

4 dl grädde

2 gelatinblad

200 gram mörk choklad, jag tog 86 %

3 tsk sötning (jag använder Sukrin. Beroende på choklad kan det gå åt mer eller mindre, det är ju en smaksak. Det går att söta mer efter allt har blandats.

Pannacotta LCHF

Lägg gelatin i kallt vatten, cirka 10 minuter. Häll upp grädde och sötning i en kastrull. Låt koka upp och ta av från plattan så fort det börjat bubbla. Häll grädden över chokladen och rör tills det gått ihop. Tillsätt gelatin. Rör om tills det blandat sig ordentligt. Smaka av och söta mer om det behövs. Häll upp i fina skålar och ställ i kylen i minst fyra timmar, eller över natten om du vill. Lägg inte på hallon eller annan topping förrän strax innan servering.