Hej vänner,
Idag blev det fisk som omväxling, jag är lite dålig på att äta och laga fisk, men detta blev riktigt lyckat. Jag använde sesammjöl, det har ungefär samma konsistens som vetemjöl, och riven parmesan. Har du inte sesammjöl kan du använda till exempel kokosmjöl eller kikärtsmjöl. Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild.
Remouladsås 2 portioner
1 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche
1/2 dl finhackade cornichon
1 krm curry
1 krm torkad persilja
1 krm vitlökspulver
2 tsk pressad citron
Salt och peppar
Blanda allt i en skål och ställ kallt, gärna en stund innan så smakerna kommer fram.
Panering
1 ägg
2 msk sesammjöl
2 msk riven parmesan
Salt och peppar
Smör och olja till stekning.
Blanda allt utom ägg i en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik. Värm en stekpanna på hög värme och lägg i smör och olja. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek i generöst med fett. Spättafiléerna var väldigt tunna, så det gick jättefort, max en minut på varje sida.
[…] ← Panerad rödspätta med remouladsås […]