Lax- och räklåda med broccoli

Räklåda

 

Hej vänner,

Jag har tidigare gjort den här lax- och räklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoli om ni inte tänker äta upp allt på en gång.

 

Ingredienser till 4 portioner
600 g laxfile
1 knippe färsk sparris (eller broccoli)
100 gram räkor med skal
1 liten purjolök
2 ägg
2 dl vispgrädde
Saft av 1/2 liten citron
1 dl riven ost
Salt och citronpeppar
Dill

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryt av de nedersta delen av sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3. Lägg sparrisen (eller broccolin) i botten på en ugnsfast form
4. Skär laxen i bitar och krydda med salt och citronpeppar
5. Lägg laxen på sparrisen