Lakritsfudge

Lakritsfudge
Igår kväll gjorde jag lakritsfudge, som jag trodde blev helt misslyckade, eftersom de inte hade stelnat när jag gick och la mig, men idag hade det blivit fudge! Receptet kommer från sockertjocken. I receptet står det att smeten ska sjuda 20 minuter, men min tog säkert det dubbla innan den tjocknade. Först hällde jag upp den i en brödform, men den täckte inte ens botten, så jag försökte lyfta bakplåtspapperet med smeten i till en mindre form, därav utseendet.

Grundrecept fudge 16-20 bitar
2 dl grädde
50 g smör
2 msk sötströ
1 msk lakritspulver

Häll upp alla ingredienserna i en kastrull och sjud upp. Det får absolut inte koka, då skär det sig – utan det ska småsjuda utan lock 20 – 40 minuter. Rör runt och vispa lite då och då. Massan kommer till slut att tjockna och då är det dags att hälla upp i en bakplåtspapperklädd form med måtten 10×17 cm, eller liknande.

Ställ in i kylskåp för att stelna och skär sedan i lagom bitar.