jordnötssås
Jag har varit sugen på jordnötssås ett bra tag, men idag kom jag äntligen till skott, och det blev jättegott! Jag gjorde extra mycket sås, jag tycker det går åt mer sås när man fryser in till matlådor, och så är det ju gott också. Det blev en stor gryta, så minst 6 portioner.

Ingredienser
800 gram kyckling
800 gram kokosmjölk
2 dl jordnötssmör, crunchy
1 tsk sambal oelek
Saften av en lime
1 msk röd currypasta
2 stora vitlöksklyftor
1 hönsbuljong, jag tog fond du chef
Salt och peppar.
( ev 1 tsk arrowrot)

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar, salta och peppra och stek i omgångar.
Lägg över bitarna i en gryta.
Häll hälften av kokosmjölken (en burk) över kycklingen
Lägg buljongen i gryta.
Pressa vitlöken i pannan, och ha i sambal oelek och currypasta. Häll i den andra burken kokosmjölk och vispa ur pannan, häll över i grytan. Tillsätt lime, och låt puttra en stund. Smaka av och om det behövs, salta och peppra. Min sås blev lite blaskig, så jag redde med 1 tsk arrowrot.

Jag serverade med shiratakinudlar, och några cashewnötter eftersom jag inte hade några jordnötter hemma.