Biff stroganoff och kål
Hej vänner,

Som jag har berättat har jag haft ett kämpigt år 2017, och de senaste månaderna har jag bara ätit allt som jag varit sugen på, men hela året har varit skräp när det gäller mina matvanor, vilket resulterat i + 8 kilo på vågen. Inte så kul såklart, men nu har jag i alla fall tagit tag i mina vanor igen, även om det är kämpigt. -1,1 kg första veckan är jag nöjd med, och dessutom hittade jag ett nytt tillbehör på Coop.

Kål i påse

De har en hel del färdighackat och skuret, men tyvärr är det röd paprika i det mesta, vilket min mage inte klarar. Jag hittade ändå ett som jag testade, kålrot och svartkål, och det var riktigt gott, det kommer jag definitivt att köpa fler gånger. Visst kan man hacka och strimla själv, det blir mycket billigare, men jag försöker göra det så lätt för mig som möjligt för att jag inte ska halka tillbaka ned i kolhydratträsket. Jag hade en portion biff stroganoff som jag hade tinat i kylen, så i med lite olivolja i pannan, fräs kålen någon minut, och sedan i med stroganoff. Klart!

Biff Stroganoff

6 -8 portioner
800 g strimlat nötkött/lövbiff (jag hade lövbiff)
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
300 g champinjoner
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
4 dl crème fraiche
2 msk konc kalvfond
Smör att steka i

Gör så här
1. Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Skala och finhacka löken. Dela champinjonerna.
2. Stek köttet i smör i stekpanna i ett par minuter. Lägg över i en gryta. Om du använder lövbiff så bryn lök och champinjoner och lägg över i grytan. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop c:a 10 minuter.
Om du använder ett kött med större bitar och längre koktid så låt köttet koka klart med tomatpuré, lök, kalvfond och kryddor, tillsätt sedan champinjoner och crème fraiche de sista 10 minuterna.