Glass
Hallå kamrater,
Igår hade vi 32 grader varmt här i Norrköping, faktiskt lite för varmt, men en perfekt ursäkt att äta glass till middag. Jag provade ju chokladsås för ett tag sedan, och igår gjorde jag den igen, men utan salt. Ytterligare en fördel med värmen, kokosoljan är flytande! Jag hade en påse hallon i frysen med en varningstext om att de skulle kokas, så jag hällde dem i en kastrull, hade i 4 msk sötströ och lät dem koka upp, och sedan svalna. Jag varvade sedan glass, chokladsås och hallonsås. Perfekt middag!

Detta inlägg innehåller reklamlänkar till Bodystore

Chokladsås

4 msk kokosolja100 g mörk choklad

Lägg 4 msk kokosolja i en skål som tål micro. Dela och lägg i chokladen. Smält på medelhög värme, i min micro räckte det med 2 minuter. Chokladen hade inte smält helt och hållet, men det gjorde den när den fått stå en stund.

Vaniljglass lchf

3 stora äggulor, eller 4 små
3 dl vispgrädde
3 msk sukrin (eller annan sötning)
1/2 tsk vaniljpulver

Börja med att dela äggulor och vitor. Vispa gulorna fluffiga med sötningen. Vispa grädde och vaniljpulver i en annan bunke. Vänd försiktigt ihop smeterna så inte all luft går ur.
Kör i glassmaskin enligt instruktionerna på din maskin, i min tog det ca 40 minuter.

Om du inte har en glassmaskin så går det att frysa i frysen minst 4 timmar och rör om en gång i halvtimmen.