Hej vänner,
Idag fick det bli en enkel middag, fläskkotlett med stuvad vitkål, och balkongodlade ärtskott. Jag är fortfarande jätteförkyld, så jag är tacksam för regnet så det blir lite svalare!
Ärtskotten är superenkla att odla. Jag tog vanliga gula torkade ärtor, blötlade dem ett par timmar, och stoppade ned dem i blomjord, med bara ett väldigt tunt lager jord uppepå. Jag provade i en plastlåda också, men då möglade jorden, så det blev inte så bra.
Stuvad vitkål
1/2 huvud vitkål
vispgrädde (c:a 2 dl)
salt och pepper
smör att steka i
Strimla vitkålen och stek den lätt i smör. Salta och peppra. Häll på vispgrädde lite i taget tills du har en stuvning. Salta och peppra fläskkotletten och stek några minuter på varje sida.
Har du lite svamp eller lök är det gott att steka med. Servera med valfria grönsaker.